Inverter

Fronius inverteri su jedni od najomiljenijih proizvoda na tržištu. Do danas se u Austriji proizvode uređaji, koje karakteriše visok kvalitet i pouzdanost. Fronius inverteri su zbog toga korisni, jer je njihova konstrukcija jedinstvena. Koriste inverter vrste “Snap”, te zbog toga se prvo treba montirati zadnja ploča invertera. Tehnologija je efikasna, pošto je način montiranja standardizovan, a održavanje jednostavno.

Huawei je jedan od vodećih svetskih firmi, koji pružaju informativno-komunikaciona rešenja i rešenja na planu energetskih mreža. Proizvode i rešenja solarnih panela firme Huawei koriste u više od 170 država širom sveta. Integrisanjem digitalne informatičke i internetne tehnologije se mogu optimizirati početna ulaganja, smanjiti troškovi funkcionisanja i održavanja, i može se postići veća proizvodnja energije, sa čime će se troškovi ulaganja brže vratiti.

SolarEdge Technologies Ltd. je američko-izraelsko preduzeće, lider na tržištu proizvodnje pametnih invertera i optimalizatora. Njihovom primenom se znatno, makar i sa 6–35% može povećati proizvodnja energije tradicionalnih fotovoltaičnih sistema. Optimalizacioni sistem omogućava i to, da sa optimalizacijom iskorišćavanja prostora (iskorišćavanjem čak i periodično zasenčenih popvršina), se jedinstveno mogu upravljati moduli sa različitom orijentacijom/uglom nagiba, kapaciteta, marke.

Sungrow Power Supply Co. Ltd je jedan od najvećih svetskih proizvođača invertera. Firmu su osnovali 1997. godine i širom sveta ima više od 1000 zaposlenih. Za sisteme veličine potrebnih za domaćinstva, Sungrow inverteri su najrasprostraniji zbog njihove istaknute pouzdanosti i izvanred-no povoljnog odnosa cena/kapacitet. Monitoring sistema se vrši putem wifi kontakta kroz portal iSolarCloud, u koju svrhu je dostupna besplatna i jednostavno upotrebljiva aplikacija.